[rev_slider slidertitle=”homevideo” alias=”homevideo” layout=”auto”]

My Blood Is Gold For Ukraine

Știm cu toții despre războiul din Ucraina. Este inutil, inuman și crunt.

Salutăm și felicităm toți oamenii care au sărit în ajutorul victimelor războiului cu resurse necesare: transport, cazare, alimente, îmbrăcăminte, locuri de muncă, voluntariat de orice fel.

Solidaritatea venită de pe întreg mapamondul a demonstrat că umanitatea este cea care va “învinge” întotdeauna, iar gândurile bune au capacitatea de a depăși încercările dificile.

Însă știm că în Ucraina este nevoie de sânge pentru răniți. În aceste momente extrem de grele pentru poporul ucrainean, vrem ca sângele românesc să poată ajunge la vecinii noștri din Ucraina, cu care suntem solidari în această perioadă.

Iar mai departe, mesajul plecat din România să ajungă pe tot globul și să mobilizeze oamenii să doneze sânge pentru a ajuta victimele din Ucraina. Sau, de ce nu, pur și simplu să doneze sânge pentru prima dată în țara lor, salvând viețile celor care au nevoie.

Povestea 321sport

În 2015 am creat comunitatea de alergare 321sport, cu scopul de a încuraja oamenii să alerge. La început, ne-am propus să convingem o mână de oameni și nu știam cât de departe poate ajunge acest proiect. În prezent, 321sport găzduiește anual peste 100 de alergări de grup, competiții sportive și evenimente caritabile și culturale, care aduc împreună peste 5.000 de alergători.

Iar atunci când oamenii buni se adună, simțim că este natural și normal să aducem plus valoare în societate prin proiecte care să schimbe viețile celor din jur în bine. Așa a luat naștere 321sport For Good, platforma care reunește toate campaniile de responsabilitate socială ale comunității de alergare.

My Blood Is Gold

De ce #MyBloodIsGold? Este simplu. Sângele este o resursă care lipsește în spitalele din România. Problema nu este de ieri sau de azi, iar pacienții sunt nevoiți să lanseze apeluri disperate pentru că… nu există sânge.

Sângele este o resursă vitală care nu poate fi cumpărată sau substituită, motiv pentru care singura variantă de a-i ajuta pe cei aflați la nevoie este donarea.

Never forget this.

Astfel, sângele donat se transformă în „aur” pentru cei care vor beneficia de el. Este o metaforă pe care o folosim pentru că ne dorim ca toți donatorii să înțeleagă importanța gestului lor, să se mândrească cu acest lucru și să îi inspire pe cei din jur să facă același lucru.

Prima donare de sânge a comunității 321sport a fost în noiembrie 2015, la câteva zile de la tragedia de la Colectiv, când medicii din spitale lansau mesaje în ceea ce privește lipsa de sânge pentru pacienți. De atunci am organizat zeci de acțiuni de donare, timp în care sute de alergători s-au alăturat demersului nostru de a salva vieți.

Totul a culminat cu acțiunea de donare din decembrie 2021, când 225 de alergători din întreaga țară s-au alăturat campaniei #MyBloodIsGold și au donat sânge la toate centrele de transfuzie din România.