My Blood Is Gold For Ukraine

Știm cu toții despre războiul din Ucraina. Este inutil, inuman și crunt.

Salutăm și felicităm toți oamenii care au sărit în ajutorul victimelor războiului cu resurse necesare: transport, cazare, alimente, îmbrăcăminte, locuri de muncă, voluntariat de orice fel.

Solidaritatea venită de pe întreg mapamondul a demonstrat că umanitatea este cea care va “învinge” întotdeauna, iar gândurile bune au capacitatea de a depăși încercările dificile.

Însă știm că în Ucraina este nevoie de sânge pentru răniți. În aceste momente extrem de grele pentru poporul ucrainean, vrem ca sângele românesc să poată ajunge la vecinii noștri din Ucraina, cu care suntem solidari în această perioadă.

Iar mai departe, mesajul plecat din România să ajungă pe tot globul și să mobilizeze oamenii să doneze sânge pentru a ajuta victimele din Ucraina. Sau, de ce nu, pur și simplu să doneze sânge pentru prima dată în țara lor, salvând viețile celor care au nevoie.

Spotul campaniei

Serhiy Sydorchuk și Florin Cernat. Ei sunt fotbaliștii care (deloc întâmplător) sunt în centrul spotului video.

Amândoi și-au reprezentat cu mândrie țările în competiții internaționale. Sydorchuk este un membru de bază al Naționalei Ucrainei. Florin Cernat nu doar că a jucat pentru Naționala României, însă chiar meciul lui de debut a fost contra Ucrainei.

În prezent, Sydorchuk evoluează pentru Dynamo Kiev, iar Florin Cernat a făcut istorie la Dynamo Kiev. Iubitorii fotbalului cu siguranță țin minte meciul în care Cernat a înscris ultimele 2 goluri din victoria istorică a lui Dynamo Kiev cu Bayer Leverkusen din grupele Champions League. În Ucraina, ambii jucători sunt iubiți pentru contribuția pe care au adus-o societății prin sport.

În plan personal, pe cei doi nu îi leagă doar un traseu comun în cariera fotbalistică, ci și o prietenie puternică, care a fost amplificată de război. Sydorchuk, alături de soție și cei trei copii ai săi, a părăsit Ucraina și a venit în România pentru a se adăposti de război, iar Cernat i-a sărit imediat în ajutor.

Nu doar atât, filmările spotului au avut loc la câteva zile după ce Serhiy a devenit tată pentru a patra oară, în România, ca refugiat. Îi mulțumim pentru că, în contextul actual, a acceptat să filmeze acest spot pentru a promova donarea de sânge pentru victimele războiului din țara sa natală.

Serhiy Sydorchuk și Florin Cernat vă încurajează să donați sânge pentru victimele războiului!

Campania My Blood Is Gold For Ukraine este inițiată de 321sport și susținută de Sun Plaza, care va recompensa donatorii de sânge cu vouchere valorice valabile în centrul comercial.

Dacă donați sânge, iată cum vă puteți înscrie în campanie:

 1. Mergeți la orice centru de transfuzie sanguină din România (există câte unul în fiecare județ) și donați sânge.
 2. Înscrieți-vă în formularul de mai jos cu datele voastre și atașați dovada donării (o fotografie cu codul unic de donare + data donării).
 3. Așteptați mail-ul nostru de confirmare în baza căruia veți putea beneficia de voucher-ul Gloria Jean’s din Sun Plaza. Pentru a putea beneficia de voucher, e necesar să te prezinți la Info Desk din Sun Plaza.
Donează în siguranță

Ne-am asigurat că sângele colectat pentru această campanie poate ajunge la cei care au nevoie de el, prin existența unui protocol al Institutului Național de Hematologie Transfuzională.

Vouchere
Punem la dispoziție 300 de vouchere în valoare de câte 50 de lei la Gloria Jean’s din Sun Plaza. Așadar, dacă vă aflați printre primii 300 de donatori, primiți automat un voucher. Voucher-ul poate fi ridicat de la Info Desk din Sun Plaza, după ce primiți mail-ul de confirmare de pe adresa start@321sport.ro.

Perioada campaniei
Vineri, 20 mai – Vineri, 17 iunie 2022.

106
106

LITRI DONAȚI

47.70 litri

VIEȚI SALVATE

318 vieți

Campanii donare Sun Plaza

SUN PLAZA susține campaniile de donare de sânge încă din 2015, organizând până acum 8 ediții.  În urma acestor campanii, au fost strânși 470.65 LITRI DE SÂNGE, acest lucru însemnând 3137 de VIEȚI SALVATE.

Despre donarea de sânge: cum, când, cine?

Conform Institutului Național de Hematologie Transfuzională, condițiile de admisibilitate sunt următoarele (informații preluate de pe site-ul oficial al instituției).

Condiții de admisibilitate la donarea de sange

Donatorul de sânge este orice cetăţean român cu domiciliul în România sau orice cetăţean al Uniunii Europene care are reşedinţa în România, în deplină stare de sănătate, care se supune regulilor prelevării de sânge total şi componente sanguine de origine umană.

Pentru a deveni donator de sânge, trebuie îndeplinite următoarele condiții:

 • vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
 • greutatea cuprinsă între 50 și 100 kg (femeile), 60 și 110 kg (bărbații)
 • să nu fi suferit intervenții chirurgicale sau stomatologice în ultimele 3–6 luni
 • puls regulat, 60-100 bătăi/minut
 • tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
 • să nu fi suferit intervenţii chirurgicale în ultimele 6 luni
 • femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
 • să nu se consume grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
 • persoana doritoare să nu fie sub tratament pentru diferite afecțiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine

Înainte de a dona:

 • Dimineaţa înainte de recoltare puteţi consuma o cană cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent, legume, fructe.
 • Nu fumați înainte şi după donare cu o oră.
 • Odihniți-vă bine în noaptea de dinaintea donării.

Află pe site-ul INHT mai multe detalii, inclusiv criteriile de excludere permanentă & temporară. Mai multe detalii aici.